Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Gewichtsbeheersingscoach
Overgewicht is een gezondheidsrisico. Dat vertelt je elk damesblad, elke overheidsinstantie en alle verkopers van afslankpillen en dergelijke. Je kunt de laatste tijd zelfs via internet afslanken…. Als je maar écht wilt, als je maar de juiste middelen koopt, als je geen slappeling bent… Hocus-pocus, Pilatus-paf…. en de kilo’s vliegen er af. Maar zo simpel is het niet.
Verdiepingmodule - 2 dagen
Voor wie is deze verdieping?
Deze verdiepingsmodule is alleen te volgen als men voorgaande modules (voeding I, II en III) heeft gedaan.

Accreditatie
Deze cursus is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP en de MBOG.

Studiebelasting
Deze module duurt 2 (lange) dagen. De studiebelasting beslaat ongeveer 21 uur; 15 docentencontacturen en 6 uur zelfstudie.

Avondmaatijd
Bij de prijs is een eenvoudige avondmaaltijd inbegrepen. De informatie uit de les wordt geïntegreerd in de maaltijd die geserveerd wordt.

Aan- en afmeldingvoorwaarden
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Keuken activiteiten
- Training aanpassen eetgedrag
- Zieke kind
- Oerkoken
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Praktijkvoering
- Energiewerk week
- Praktische farmacologie
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut I
- Epigenetisch therapeut II
- Lymfedrainage therapeut
- Piramide Ervaringsdag
- De magnesium tobbe
- Paleo Patisserie workshop
- Praktijk koken (VOE II)
- Praktijk oerkoken
 
Supplementen
Datum: 17 jan en 14 febr (2018)
Tijd: 13.30 tot 21.30
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 180,-
Inbegrepen: koffie en thee
Docent: Dorothé Lueb
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488
 
Energiewerk
week
Een aantal lichaamsprocessen kunnen namelijk wel degelijk verstoord zijn. En dan wil je misschien wel, maar dan kán je niet. En soms is de zaak zó erg verstoord, dan kun je het al niet eens meer willen.....

Een van de zaken die aardig in de war kunnen zijn is het gevoel van verzadiging. Dit proces wordt gereguleerd door de darm-hersen-darm as en het centrale zenuwstelsel speelt een rol in deze. Ander aspect is de stofwisseling. Als de zaak op 'de goedkope stand' staat dan heb je bijna geen energie nodig. En als je er dan wel brandstof blijft instoppen dan kan dat maar één kant op, de breedte in.

En wat als je emoties je eetgedrag beïnvloeden, ga je dan wat aan je eetgedrag doen of kun je beter met je emoties aan de slag? En hoe zit het met je vetverbranding? Kun je dat überhaupt wel? Of doe je er ondanks al je goede bedoelingen en diëten alleen maar alles aan om dit (per ongeluk) onmogelijk te maken. En hoe zit het met het gedrag van je vetcellen? Passen ze zich aan en laten ze vet los of houden ze alles voor zichzelf? Ja, dan zit het er wel aan, maar dan komt het er nooit meer vanaf...

We nemen de verschillende haken en ogen onder de loep en kijken wat er nodig is om het een en ander te verbeteren. Lichamelijk en geestelijk-emotioneel.
Na het volgen van deze module ben je in staat heel gericht voeding en voedingssupplementen in te zetten bij gewichtsbeheersingsproblematiek. Je hebt bovendien zicht op geestelijk-emotionele aspecten die er mogelijk spelen en beschikt over tools om daar iets mee te doen.