Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Lymfe-taping (MLD IV)
Bijna alle MLD behandelingen kunnen worden ondersteund door lymfe taping. Het resultaat en effect van de manuele behandeling zal dan groter zijn en langer doorwerken.

Lymfetaping is altijd ondersteunend na een manuele lymfe drainage behandeling. De tape techniek waarmee we de afvoer van lymfe stimuleren wijkt af van de gebruikelijke tapetechnieken doordat er gewerkt wordt met de specifieke kenmerken van het bindweefsel. De techniek is in de praktijk ontwikkeld door Natascha Bos en blijkt bijzonder effectief te zijn.
Verdieping 1,5 dag

Voor wie is deze cursus?

Deze specifieke techniek kan alleen worden toegepast door ervaren MLD therapeuten die ook in staat zijn een oedeem in kaart te brengen en te behandelen.

Deze module is het vervolg op MLD III. Deelname is alleen mogelijk als je MLD III hebt afgerond.

Studiebelasting


Deze verdieping duurt 1,5 dag. De studiebelasting beslaat ongeveer 13 uur; 9 docentencontacturen en 4 zelfstudie uren.

Aan- en afmeldingvoorwaarden
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Keuken activiteiten
- Hoe pas je je eetgedrag aan?
- Het zieke kind
- Oerkoken
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Energiewerk week
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut I
- Epigenetisch therapeut II
- Lymfedrainage therapeut
- Piramide Ervaringsdag
- De magnesium tobbe
- Paleo Patisserie workshop
- Praktijk koken (VOE II)
- Praktijk oerkoken
Eetgedrag
aanpassen
(training)
Datum: 12 en 13 december
Tijd dag 1: 13.30 tot 16.30
Tijd dag 2: 9.30 tot 16.30
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 200,-
Inbegrepen: koffie, thee en materiaalkosten
Docent: Natascha Bos
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488
Deze cursus is VOLGEBOEKT. Inschrijven is niet meer mogelijk.
In deze module gaan we dieper in op het behandelen van oedeemen met deze zeer specifieke techniek van lymfetaping. We behandelen de theoretiche achtergronden en gaan (uiteraard) veel oefenen in de praktijk.
Als je een kijkje neemt in het bindweefsel dan bijkt dat een bijzonder fascinerende wereld. Het bindweefsel bestaat uit kristalachtige vormen die zich steeds aanpassen aan de bewegingen die het lichaam maakt.

In het bindweefsel bevinden zich de zogenaamde pre-lymfatische kanaaltjes. Het bindweefsel vormt daarbij de geleide structuren. Het vocht wordt op een bepaalde manier door het weefsel geleid teneinde opgenomen te worden in lymfe-cappillairen.

Je kunt natuurlijk op de klassieke manier tapen, spinnen met koppen maken en rekening houden met grote afvoer- en lymfknoop gebieden maar je kunt het ook anders aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de kwaliteiten van het bindweefsel en inspelen op pre-lymfatische stromen. Het bindweefsel zelf helpt je dan bij het bereiken van je doel. In de praktijk blijkt deze specifieke techniek vele malen effectiever te werken dan de klassieke.

Deze techniek kan alleen worden toegepast door ervaren MLD therapeuten die ook in staat zijn een oedeem met bijbehorende blokkades in kaart te brengen. Als je MLD III hebt gedaan vormt dit een aanvulling en uitbreiding van je kwaliteiten als Lymfe-Therapeut.