Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Lymfedrainage vervolgcursus - MLD II
Een primair lymfoedeem uit zich meestal 'zomaar'. Vaak is de aanleiding een groeispurt (puberteit), een zwangerschap, een lange vliegreis of een ziekte of operatie waardoor er veel gevraagd wordt van het lymfesysteem. In feite is het systeem in aanleg al onvoldoende of slecht ontwikkeld waardoor de 'trigger' de druppel is die de emmer (die al tot de nok toe vol zat) doet overlopen. Het systeem krijgt het daarna niet meer voor elkaar om 'op eigen houtje' de overstroming op te ruimen en óók nog z'n normale werk te doen. Het probleem wordt hierdoor steeds groter.
Deelopleiding - 4 dagen

Voor wie is deze cursus?

Om aan deze vervolgcursus deel te kunnen nemen moet je MLD I hebben gevolgd. MLD II is de tweede module van de opleiding tot Lymfedrainagetherapeut.

Studiebelasting

MLD II duurt 4 dagen. De studiebelasting beslaat ongeveer 32 uur; 10 uur theorie, 14 uur praktijk en ongeveer 8 uur zelfstudie.

Aan- en afmeldingvoorwaarden
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Keuken activiteiten
- Koudetraining - Marcel Hof
- Lipoedeem

- Zieke kind
- Varia-dag
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Praktijkvoering
- Energiewerk week
- Gewichtsbeheersing
- Praktische farmacologie
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III

- Lymfe taping (MLD IV)
- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut I
- Epigenetisch therapeut II
- Lymfedrainage therapeut
- Piramide Ervaringsdag
- De magnesium tobbe
- Paleo Patisserie workshop
- Praktijk koken (VOE II)
- Samen koken-samen eten
Kenmerkend van een primair lymfoedeem is dat het begint in de uiteinden; handen of voeten lopen het eerst vol. Ook is de ene zijde duidelijk meer aangedaan dan de andere zijde. Maar let op: niet elk oedeem is een lymfoedeem...
MLDII
lymfe systeem
Komt een primair lymfoedeem tot uiting dan kan men het proces positief ondersteunen door voedingsmaatregelen en natuurlijk manuele lymfedrainage. Het oedeem kan door genoemde interventies teruggebracht worden naar de 'normaal'.

Tijdens deze vervolgcursus verdiepen we ons in het ontstaan en de behandeling van een primair lymfoedeem. Het verschil tussen lymfoedemen en waterrijke oedemen wordt duidelijk. We kijken naar verschillende therapeutische interventies die we, naast manuele lymfedrainage, kunnen inzetten. Op het vlak van manuele lymfedrainage komen verschillende aanvullende technieken en specifieke oedeem-grepen aan de orde. Uiteraard gaan we ook tijdens MLD II veel op elkaar oefenen.

Manuele
Lymfedrainage
Datum: 8 t/m 11 april 2018
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 270,-
Inbegrepen: koffie, thee en lunch
Docent: Dorothé Lueb
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488