Voedingcoach
in de keuken

Praktische informatie

Voeding II - praktijkcursus
De oermens in ons heeft behoefte aan voeding, niet aan vulling. Sowiezo functioneert ons lichaam beter als we het voorzien van de juiste stoffen; eiwitten, vetten, vezels, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Dan werkt voeding gezondheidsbevorderend.

In deze praktijkcursus leggen we een uitstekende basis voor een gezonde voedingsstijl. Uitgangspunt is voeding zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

Pakjes en zakjes, geraffineerde suikers, melkproducten, granen en geur- kleur- en smaakstoffen komen er niet aan te pas.
Deelopleiding - 1 dag
Groep A: 27 februari - VOL
Groep B: 15 maart
Groep C: 6 april
Tijd: 10.30 tot 19.00 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 97,-
Inbegrepen: koffie, thee en materiaalkosten
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488
Voor wie is deze cursus?
Voor cursisten die de basiscursus voeding (VOE I) reeds hebben gevolgt.

Docenten
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Keuken activiteiten
- EFT workshop
'- Lipoedeem

- Zieke kind
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Praktijkvoering
- Energiewerk week
- Praktische farmacologie
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut I
- Epigenetisch therapeut II
- Lymfedrainage therapeut
- Piramide Ervaringsdag
- De magnesium tobbe
- Paleo Patisserie workshop
- Praktijk koken (VOE II)
Je leert werken met natuurlijke basisproducten en kunt na deze cursus niet alleen verschillende alternatieven bedenken maar ook zelf maken. Je krijgt antwoord op tal van praktische vragen. Bijvoorbeeld: hoe bak ik een taart als ik geen gluten wil gebruiken? Hoe maak ik soep als ik geen zakje in huis heb? Hoe combineer ik dingen? Wat kan ik verzinnen als alternatief voor brood, wrap of crackers? Wat te doen als ik geen suiker wil gebruiken? Wat neem ik mee voor de lunch? Wat doe ik als ik pasta of rijst wil? Wat zijn de alternatieven? Hoe hou ik het ook nog leuk aan tafel?

Als het goed is heb je de theoretische achtergrond (wat de motivatie is voor het gebruik van bepaalde producten) al gehad tijdens de basiscursus (Voeding I). Dat is ook de reden dat we direct aan de slag gaan in de keuken. We maken verschillende gerechten voor lunch en diner en  gebruiken natuurlijke ingrediënten zoals vis, vlees, eieren, groenten, knollen, fruit, paddestoelen, zeewier en noten en zaden. We kiezen bovendien voor vetten die gezondheidsondersteunend werken.

Je krijgt nuttige en inspirerende tips ten aanzien van bereidingswijzen en ingrediënten. Uiteraard gaan we de gemaakte gerechten samen proeven en is er ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.
Energiewerk
week
Aan- en afmeldingvoorwaarden
Sjouk
(eerlijk voeden)
Plonie
(aplonia's kookstudio)
Vervolg?
Als je na het volgen van deze module de diepte in wilt en nieuwsgierig bent naar meer bijzondere of juist feestelijke gerechten raden we je aan een kijkje te nemen bij Roelfien van Studio TeGast in Creil, Conny van Conjes Patisserie in Oudemirdum of Gea van Geaardleven in Oudemirdum. Studio TeGast heeft naast de tweedaagse cursus Natuurlijk Koken ook koken volgens Moerman en diverse workshops op het programma staan. Bij Conjes Patisserie kun je een workshop (h)eerlijke patisserie of chocolade maken volgen maar ook een complete patisserie opleiding. Bij Geaardleven staan o.a. Bakken zonder granen, Energie op je bord en Evolutionair koken op het programma. Ik zou zeggen: ga maar op (kook)avontuur...