Voedingcoach
in de keuken

Praktische informatie

Koken, de basics
Vroeger (toen alles nog anders was) leerde je koken met dat wat de natuur leverde. Tegenwoordig wordt het 'koken' door de fabriek gedaan en hoef je 'dat wat in een pak of zak zit' alleen maar te bevrijden en op te warmen.

Maar stel je nu eens voor dat de fabriek er niet meer is? Hoe krijg je dan iets op tafel? Hoe maak je de meest simpele dingen? En hoe gebruik je de meest voor de hand liggende basis ingrediënten? Als je dat weet, kan koken alleen maar leuker worden!

Praktijkdag
Datum: 14 juni
Tijd: 15.00 tot 19.30 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: €45,-
Inbegrepen: koffie, thee en materialen
Docent: Dorothé Lueb
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488
 
Voor wie is deze cursus?
Deze praktijkdag is voor een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp. Je hebt geen vooropleiding nodig.

Docent
Deze praktijkdag wordt gegeven door Dorothé Lueb

Aan- en afmeldingvoorwaarden
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Hypoglycemie - Diabetes II
- Inzicht in het lymfesysteem
- Sport en voeding
- Koken, de basics
- Endocrinologie
- Lipoedeem
- De huid
- Energiewerk
- Voeding I
- Voeding II - Balk
- Voeding II - Creil
- Voeding III
- Praktijkvoering
- Gewichtsbeheersing
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut
- Lymfedrainage therapeut
- Piramide ervaringsdag
- Samen koken & eten
- De magnesium tobbe
- Evenwijs Congres


- Emotional Freedom Techniques
- Paleo Patisserie workshop
- Terugkomdagen

 
energiewerk zomerweek
Koken is leuk maar we willen natuurlijk geen uren in de keuken staan; de insteek van alles wat we doen is 'keep it stupid simple'. Het mag niet veel langer duren dan een pre-fab oplossing. En goede organisatie is het halve werk dus ook daar besteden we aandacht aan.

Tijdens deze praktijkdag leer je werken met natuurlijke ingrediënten. Nog even voor alle duidelijkheid: pakjes en zakjes, geraffineerde suikers, melkproducten, granen en geur- kleur- en smaakstoffen komen er niet aan te pas.

Uiteraard gaan we de gemaakte gerechten proeven en is er ruime gelegenheid om vragen te stellen.
Wat gaan we doen? Wat ga je leren?
1) Bouillon trekken - wat gebruik je als basis? hoe hou je de boel helder?
2) Soep van groente restjes - wat combineert leuk? wat doe je om de smaak te verbeteren?
3) Mayonaise - hoe maak je dat? hoe repareer je een mislukking?
4) Warme sausjes - hoe 'pruts' je verschillende varianten in elkaar?
5) Sla dressings - hoe maak je die? wat gebruik je en in welke verhoudingen?
6) Vlees stoven - hoe pak je dat aan? wat gebruik je om het proces te versnellen?
7) Vlees & Vis - hoe kruiden en bakken? tips en trucs om het mals te houden/krijgen