Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Voedingsleer implementeren
Veranderen van voeding; hoe doe je dat?
Voor wie is deze training?
Ervaar jij weleens momenten waarin je het lastig vindt om de verleiding te weerstaan? Of grijp je in een emotionele bui vaak naar die veel te zoete chocola of zakken chips? Of ervaar je het juist als lastig wanneer je omgeving (vervelende) opmerkingen maakt over je nieuwe eetgedrag?

Dan hebben wij deze training voor jou ontwikkeld.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Keuken activiteiten
- Koudetraining - Marcel Hof
- Hypoglycemie - Diabetes II
- Lipoedeem
- De huid
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Praktijkvoering
- Gewichtsbeheersing
- Praktische farmacologie
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III

- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut I
- Epigenetisch therapeut II
- Lymfedrainage therapeut
- evenwijs event
- Open Dag
- Piramide Ervaringsdag
- De magnesium tobbe
- Paleo Patisserie workshop
- Praktijk koken (VOE II)
- Samen koken-samen eten
8 oktober
evenwijs
event
Datum: 30 september
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 45,-
Inbegrepen: koffie, thee, lunch
Docenten: Rachel Hibma en
Rianne Mollema
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488
   
 
 
Eetgedrag is gewoontegedrag
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat gedrag veelal onbewust wordt beïnvloed. Ook met betrekking tot eten heb je hiermee te maken. We eten wat we eten omdat we dat zo gewend zijn. Weten waarom het ene voedingsmiddel iets minder handig is dan het andere is natuurlijk belangrijk maar daarmee ben je er nog niet. Het veranderen van het voedingspatroon blijkt in de praktijk behoorlijk tegen te vallen.

Eetgedrag is gewoontegedrag en dat is ook precies de reden dat de kans op terugvallen in oude eetgewoontes en verleidingen erg groot is. Tijdens deze training maken we inzichtelijk wat voor jou de belemmerende factoren (obstakels) zijn bij het veranderen van een voedingspatroon. Ook worden handvatten aangereikt hoe daarmee kan worden omgegaan. Op die manier wordt een verandering van het eetgedrag geen kwestie van 'volhouden' maar een avontuur.

Uiteraard kun je het geleerde ook gebruiken om anderen bij te staan bij een veranderproces. Afstudeertraject
Zoals veel van jullie weten hebben wij, Rianne Mollema en Rachel Hibma, een onderzoek uitgevoerd bij Evenwijs. Dit onderzoek was ons afstudeertraject voor de opleiding Toegepaste Psychologie. Wij willen allereerst iedereen bedanken die tijd voor ons heeft vrijgemaakt en aan ons onderzoek heeft meegewerkt. Dit onderzoek was gericht op de studenten/cursisten bij Evenwijs om te kijken waar zij tegen aan lopen bij het veranderen van het eetgedrag.

Om het proces van deze gedragsverandering te vergemakkelijken, hebben we een training ontworpen waarin deelnemers leren hoe zij de opgedane kennis over voeding kunnen vertalen in nieuw eetgedrag en dit in het dagelijks leven kunnen implementeren.
Food Your Thought
Naast het afstuderen hebben we ons eigen bedrijf opgestart: Food Your Thought, een training- en coachingsbureau dat mensen begeleidt naar een gezonder voedingspatroon.

Meer informatie?
Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste updates of neem contact met ons op via: info@foodyourthought.nl