Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Verander je eetgedrag
Veranderen van voeding; hoe doe je dat?
Voor wie is deze training?
Ervaar jij weleens momenten waarin je het lastig vindt om de verleiding te weerstaan? Of grijp je in een emotionele bui vaak naar die veel te zoete chocola of zakken chips? Of ervaar je het juist als lastig wanneer je omgeving (vervelende) opmerkingen maakt over je nieuwe eetgedrag?

En wil je daarnaast graag weten hoe je iemand anders kunt stimuleren naar gezond eetgedrag? En hoe je je opgedane voedingskennis kunt overbrengen? Dan hebben wij deze training voor jou ontwikkeld.

Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Inzicht in het lymfesysteem
- Adem- en koudetraining
- Sport en voeding
- Topdag voeding
- Blaas en nieren

- Speed-up dag
- Spijsvertering

- Parkinson
- Oerkoken
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Gewichtsbeheersing
- Energiewerk week
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut I
- Epigenetisch therapeut II
- Lymfedrainage therapeut
- Piramide Ervaringsdag
- Terugkomdagen
- Paleo Patisserie
- Maak er je beroep van
- Klaar voor je toekomst

- Hulpmiddel privacywet

energie
werk
Datum: 19 april
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 45,-
Inbegrepen: koffie, thee, lunch
Docenten: Rachel Hibma
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488
   
 
 
Eetgedrag is gewoontegedrag
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat gedrag veelal onbewust wordt beïnvloed. Ook met betrekking tot eten heb je hiermee te maken. We eten wat we eten omdat we dat zo gewend zijn. Weten waarom het ene voedingsmiddel iets minder handig is dan het andere is natuurlijk belangrijk maar daarmee ben je er nog niet. Het veranderen van het voedingspatroon blijkt in de praktijk behoorlijk tegen te vallen.

Verkrijg inzicht en praktische tips
Eetgedrag is gewoontegedrag en dat is ook precies de reden dat de kans op terugvallen in oude eetgewoontes en verleidingen erg groot is. Tijdens deze training maken we inzichtelijk welke belemmerende factoren (obstakels) invloed hebben op het veranderen van een voedingspatroon. Ook worden handvatten aangereikt hoe daarmee kan worden omgegaan. Op die manier wordt een verandering van het eetgedrag geen kwestie van 'volhouden' maar een avontuur.

Onderdeel coaching
Tevens leer je de basistechnieken die bij coaching komen kijken - wat kun je doen wanneer iemand bij jou komt voor voedingsadvies? En hoe kun je hem/haar stimuleren naar een blijvend gezond eetgedrag?
Afstudeertraject
Zoals veel van jullie weten heb ik, Rachel Hibma, samen met een collega een afstudeeronderzoek uitgevoerd bij Evenwijs. Het onderzoek was gericht op de studenten/cursisten bij Evenwijs om te kijken waar zij tegen aan lopen bij het veranderen van het eetgedrag.

Om het proces van deze gedragsverandering te vergemakkelijken, heb ik een training ontworpen waarin deelnemers leren hoe zij de opgedane kennis over voeding kunnen vertalen in nieuw eetgedrag en dit in het dagelijks leven kunnen implementeren. Ook hebben we een training ontwikkeld over hoe de opgedane kennis over voeding kan worden overgebracht op anderen en je als Voedingscoach te werk kunt gaan.

Food Your Thought
Naast het afstuderen heb ik m'n eigen bedrijf opgestart: Food Your Thought, een training- en coachingsbureau dat jongvolwassenen begeleidt naar een blijvend gezonder voedingspatroon.

Meer informatie?
Like mijn Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste updates of neem contact met me op via: info@foodyourthought.nl

Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement