Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Van Hypoglycemie tot Diabetes type II
Hypoglycaemie (te lage bloedsuikerspiegels), hyperglycaemie (te hoge bloedsuikerspiegels), hyperinsulinaemie (te hoge insuline afgifte), insulineresistentie (cellen reageren niet meer op insuline) en diabetes type II (voorheen: ouderdomsdiabetes). Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal te maken met een ontregeling van de suikerstofwisseling.
Therapeutische bijscholing
Voor wie is deze bijscholing?
Deze therapeutische bijscholing is bedoeld voor (aankomend) complementair werkend therapeuten. Enige basiskennis betreffende de werking van het lichaam (anatomie, fysiologie) wordt verondersteld aanwezig te zijn. Orthomoleculaire kennis is handig maar niet noodzakelijk.

Niveau
De informatie wordt aangeboden op HBO niveau. Uitgangspunt is de Klinische Psycho Neuro Endocrino Immunologie, kortweg kPNI. Een wetenschap die ervan uitgaat dat systemen niet los van elkaar staan maar juist interacteren.

Organisatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Viteducatief. Aanmelden kan uitsluitend via de site van Viteducatief (klik hier voor meer info).
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Keuken activiteiten
- Koudetraining - Marcel Hof
- Lipoedeem
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Praktijkvoering
- Energiewerk week
- Gewichtsbeheersing
- Praktische farmacologie
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III

- Lymfe taping (verdieping)
- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut I
- Epigenetisch therapeut II
- Lymfedrainage therapeut
- Piramide Ervaringsdag
- De magnesium tobbe
- Paleo Patisserie workshop
- Praktijk koken (VOE II)
- Samen koken-samen eten
Manuele
Lymfedrainage
Datum: 15 november - Balk
  22 november - Eindhoven
Tijd: 10.00 tot 16.00
Docent: Dorothé Lueb
Organisatie: Vitortho
Opgeven: viteducatief.nl
Opvallend is dat deze ziektebeelden de laatste tijd steeds meer en ook op steeds jeugdiger leeftijd voorkomen. Als we de statistieken mogen geloven koersen we richting het grootste voedingsdrama aller tijden. In Duitsland is becijferd dat thans 16% van de bevolking diabetes type II heeft. De stijging gaat zo snel dat men verwacht dat in 2030 elke 4e Duitser diabetes type II heeft. Kinderen met 'ouderdomsdiabetes' worden, ook in Nederland, steeds meer regel dan uitzondering. Dat is toch enigszins verontrustend te noemen.

Tijdens deze bijscholing gaan we het uitgebreid hebben over de suikerstofwisseling en wat daarin allemaal fout kan gaan. H
oe de verschillende fasen te herkennen en wat de complicaties zijn op langere termijn. We brengen de route 'gezondheid -> hypoglycemie -> diabetes type II' in kaart.
 
Besef dat zowel hypoglycemie alsook diabetes type II worden gezien als regulatiestoornissen. Met de juiste interventies, goede begeleiding en volledige inzet van een patiënt is de situatie volledig reversibel.