Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Lipoedeem
Een lipoedeem wordt ook wel een vetoedeem genoemd. Een dergelijk oedeem wordt vaak verward met obesiteit (vetzucht), maar dat is het beslist niet. Er is sprake van een vetverdelingsstoornis.

Een lipoedeem heeft de typische vorm van een rijbroek. De taille en het bovenlichaam zijn normaal tot smal en verschillen één à twee confectiematen van de heup en de bovenbenen. Hier rechts is sprake van een duidelijk lipoedeen. Behalve rond de heup en de bovenbenen kan een lipoedeem ook voorkomen rond de nek- en schouderregio.

Een lipoedeem is pijnlijk bij druk. Soms is zelfs het dragen van kleding al pijnlijk. Opvallen is dat 'lijnen' vrijwel geen invloed heeft op de omvang van het oedeem. Wel heeft overgewicht een negatief effect op het fenomeen.
Themadag
Regulier wordt aangegeven dat er behalve gedragstherapie (hoe ga ik hiermee om) geen behandeling bestaat. Toch is er wel het een en ander mogelijk om een lipoedeem te verminderen.

We duiken tijdens deze themadag in het fenomeen lipoedeem. Helder wordt het verschil tussen een lipoedeem en een lymfoedeem. Soms is er namelijk sprake van een mengvorm; een lipo-lymfoedeem.
Voor wie is deze scholing?
Deze themadag is geschikt voor therapeuten maar ook voor patiënten die zelf het heft in handen willen nemen. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze ook zonder medische basiskennis goed te volgen is.

Niveau
De informatie wordt aangeboden op HBO niveau. Uitgangspunt is de Klinische Psycho Neuro Endocrino Immunologie, kortweg kPNI. Een wetenschap die ervan uitgaat dat systemen niet los van elkaar staan maar juist interacteren.

Accreditatie
Deze themadag is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP.

Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Dagje over voeding
- Hypoglycemie - Diabetes II
- Inzicht in het lymfesysteem
- Sport en voeding
- Koken, de basics
- Endocrinologie
- Lipoedeem
- De huid
- Energiewerk
- Voeding I
- Voeding II - Balk
- Voeding II - Creil
- Voeding III
- Praktijkvoering
- Gewichtsbeheersing
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut
- Lymfedrainage therapeut
- Piramide ervaringsdag
- Samen koken & eten
- De magnesium tobbe
- Evenwijs Congres


- Emotional Freedom Techniques
- Paleo Patisserie workshop
- Terugkomdagen

We kijken wat er biochemisch aan de hand is. Welke processen er verstoord zijn en wat je kunt doen om de boel weer op de rails te krijgen. En ja, er zijn interventies denkbaar die een lipoedeem verminderen.
inzicht in het lymfesysteem
Datum: 2 oktober
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 45,-
Inbegrepen: koffie, thee, handout
Docent: Dorothé Lueb
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488