Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Klaar voor je toekomst
De eisen aan therapeuten worden (onder invloed van verzekeraars) steeds meer aangescherpt. Een basisopleiding is niet meer voldoende om als therapeut bij een beroepsvereniging geregistreerd te worden. Evenwijs voorziet in een modulair opgebouwde HBO beroepsopleiding voor orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeuten.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Inzicht in het lymfesysteem
- Sport en voeding
- Topdag voeding
- Blaas en nieren

- Speed-up dag
- Spijsvertering

- Parkinson
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Farmacologie
- Gewichtsbeheersing

- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut I
- Epigenetisch therapeut II
- Lymfedrainage therapeut
- Piramide Ervaringsdag
- Paleo Patisserie
- EFT workshop
- Maak er je beroep van
- Klaar voor je toekomst

- Hulpmiddel privacywet

Aansluiting bij een beroepsvereniging?
Als je jezelf wilt aansluiten bij een beroepsvereniging dan dien je te voldoen aan de eisen van desbetreffende beroepsvereniging.

In ieder geval kun je (moet je) de Medische Basisvakken volgen. Deze dienen CPION/SNRO geaccrediteerd met 40 ECT's. De medische basisvakken kun je bij diverse instituten in het gehele land volgen (bijvoorbeeld bij Ortholinea of bij Conamore).

Als je je wilt aansluiten bij de NWP of de MBOG dan vragen zij ook van je dat je over vakinhoudelijke kennis beschikt. Evenwijs voorziet in een dergelijke opleiding. Bovengenoemde modules zijn reeds geaccrediteerd en nu ook voorgelegd aan de SNRO. Zij toetsen de kwaliteit van de aangeboden stof en vergelijken dit met het opleidingsprofiel van genoemde beroepsverenigingen. Zodra de SNRO goedkeuring binnen is (waar we niet aan twijfelen) voldoen we ook officieel aan de eisen.
Modules
De totale opleiding omvat de volgende modules:

A-Voeding I - basiskennis voeding - meer info
B-Voeding II - praktijkkennis voeding - meer info
C-Voeding III - orthomoleculaire basiskennis - meer info

D-Epigenetisch Therapeut I - fysiologische, pathologische en biochemische processen - meer info
E-Epigenetisch Therapeut II - fysiologische, pathologische en biochemische processen - meer info
F-Praktijkjaar - Stage en scriptie OF Epifysiologie - meer info

G-Farmacologie - geneesmiddelenleer, bijwerkingen en interacties - meer info
H-Praktijkvoering - wet en regelgeving en invulling geven aan een eigen praktijk - meer info

In totaal beslaat de beroepsopleiding de modules A t/m H. Als je ze allemaal gevolgd hebt en de werkstukken en examens met goed gevolg hebt afgelegd levert je dat niet alleen 200 ECT's op maar ook een diploma Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut.
Niet alles is noodzakelijk
Je hoeft niet alle modules te volgen om als therapeut aan de slag te kunnen. Uiteindelijk is dat wat je wilt leren afhankelijk van jouw wensen.

Voeding I, II en III samen leiden op tot VoedingsCoach. Daarmee kun je alvast prima aan de slag en mensen helpen hun voedingspatroon anders in te richten. Je ondersteund daarmee hun gezondheid en dit is zowieso de basis voor welke interventie dan ook.

Als je meer inzicht wilt in processen en ziektebeelden dan kun je besluiten tot het volgen van Epigenetisch Therapeut I en II. Deze leiden op tot Epigenetisch Therapeut. Als je dit diploma in je zak hebt dan kun je mensen die chronische gezondheidsklachten hebben (nog) verder begeleiden.

Vervolgens kun je, als je ge├»nteresseerd bent in de praktische en meer geestelijk emotionele  aspecten van ziekte en gezondheid, Epifysiologie volgen. Dit staat te boek als Epigenetisch Therapeut III.

Mocht je tussendoor het gevoel hebben dat je meer hulp nodig hebt bij het opstarten van je praktijk dan kun je praktijkvoering toevoegen aan je lijstje en als je meer wilt weten over al die medicijnen die door de dokter voorgeschreven worden dan is farmacologie wellicht iets. Maar zoals gezegd; je mag het helemaal zelf weten.


Aan de slag als therapeut? Lees meer....