Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Klaar voor je toekomst
De eisen aan therapeuten worden (onder invloed van verzekeraars) steeds meer aangescherpt. Een basisopleiding is niet meer voldoende om als therapeut bij een beroepsvereniging geregistreerd te worden. Evenwijs voorziet in een modulair opgebouwde HBO beroepsopleiding (pdf) Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut (ONT)
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Parkinson
- Oerkoken
- Adem en koudetraining
- Sport en voeding
- Topdag Voeding

-
Speed-up dag
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Farmacologie
- Praktijkvoering
-
P&T Jong volwassenen
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Voedingscoach
- Voetreflexmassage
- Lymfedrainage therapeut
- Epigenetisch therapeut I
- Epigenetisch therapeut II
- Epigenetisch Therapeut III
- HBO beroepsopleiding ONT
- Evenwijs Viert Event
- Piramide Ervaringsdag
- Detox driedaagse
- Paleo Patisserie
- Maak er je beroep van
- Klaar voor je toekomst

- Studiebeurs aanvragen

30 jarig
Jubileum
Aansluiting bij een beroepsvereniging?
Als je jezelf wilt aansluiten bij een beroepsvereniging dan dien je te voldoen aan de eisen van desbetreffende beroepsvereniging.

In ieder geval kun je (moet je) de Medische Basisvakken volgen. Deze dienen CPION/SNRO geaccrediteerd met 40 ECT's. De medische basisvakken kun je bij diverse instituten in het gehele land volgen (bijvoorbeeld bij Ortholinea of bij Conamore).

Als je je wilt aansluiten bij de NWP of de MBOG dan vragen zij ook van je dat je over vakinhoudelijke kennis beschikt. Evenwijs voorziet in een dergelijke opleiding. Bovengenoemde modules zijn reeds geaccrediteerd en nu ook als één geheel, zijnde de HBO beroepsopleiding Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut, voorgelegd aan de SNRO. Zij toetsen de kwaliteit van de aangeboden stof en vergelijken dit met het opleidingsprofiel van genoemde beroepsverenigingen. Zodra de SNRO goedkeuring binnen is (waar we niet aan twijfelen) voldoen we officieel aan de eisen. Met je
ONT diploma en je diploma medische basisvakken kun je als je wilt lid worden van bovengenoemde beroepsverenigingen.
Modules
De totale beroepsopleiding ONT omvat de volgende modules:

A-Voeding I - basiskennis voeding (9,29 ECT) meer info
B-Voeding II - praktijkkennis voeding (2,11 ECT) meer info
C-Voeding III - orthomoleculaire basiskennis (7,61 ECT) meer info

D-Epigenetisch Therapeut I - fysiol, pathol en biochemische processen (58,86 ECT) meer info
E-Epigenetisch Therapeut II - fysiol, pathol en biochemische processen (58,86 ECT) meer info
F-Praktijkjaar - Stage en scriptie OF Epifysiologie (45,36 ECT) meer info

G-Farmacologie - geneesmiddelenleer, bijwerkingen en interacties (8,43 ECT) meer info
H-Praktijkvoering - wet en regelgeving en invulling geven aan een eigen praktijk (9,5 ECT) meer info

In totaal beslaat de beroepsopleiding de modules A t/m H. Als je ze allemaal gevolgd hebt (aanwezigheidsplicht) en de werkstukken en examens behorende bij de aparte modules met goed gevolg hebt afgelegd levert je dat niet alleen 200 ECT's op maar ook een diploma Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut.

Mogelijk heb je belang bij het Competentieprofiel en/of de Leeruitkomsten behorende bij het beroepsprofiel van de Natuurgeneeskundig Orthomoleculair Therapeut. Er is voor de liefhebber ook een Onderwijs- en Examenreglement, een Studentenstatuut en een Klachtenprocedure. Lees meer...
Niet alles is noodzakelijk
Je hoeft niet alle modules te volgen om als therapeut aan de slag te kunnen. Uiteindelijk is dat wat je wilt leren afhankelijk van jouw wensen.

Voeding I, II en III samen leiden op tot VoedingsCoach. Daarmee kun je alvast prima aan de slag en mensen helpen hun voedingspatroon anders in te richten. Je ondersteund daarmee hun gezondheid en dit is zowieso de basis voor welke interventie dan ook.

Als je meer inzicht wilt in processen en ziektebeelden dan kun je besluiten tot het volgen van Epigenetisch Therapeut I en II. Deze leiden op tot Epigenetisch Therapeut. Als je dit diploma in je zak hebt dan kun je mensen die chronische gezondheidsklachten hebben (nog) verder begeleiden.

Vervolgens kun je, als je geïnteresseerd bent in de praktische en meer geestelijk emotionele  aspecten van ziekte en gezondheid, Epifysiologie volgen. Dit staat te boek als Epigenetisch Therapeut III.

Mocht je tussendoor het gevoel hebben dat je meer hulp nodig hebt bij het opstarten van je praktijk dan kun je praktijkvoering toevoegen aan je lijstje en als je meer wilt weten over al die medicijnen die door de dokter voorgeschreven worden dan is farmacologie wellicht iets. Maar zoals gezegd; je mag het helemaal zelf weten.


Aan de slag als therapeut? Lees meer....