Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
ONT - aangepast programma
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
1-2 dagen 3-5 dagen 6 dagen en meer Diversen Kennis Informatie
Voeding II
Fermenteren
Topdag voeding
Kracht van ketose
Fertiliteitsstoornissen
Voeding I
Voeding III
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Energetisch praktijkjaar
Epigenetisch M/D specialist

Piramide ervaring
Online studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen
 

Als je elders een orthomoleculaire basis opleiding succesvol hebt afgesloten of je hebt al een lopende praktijk, dan er de mogelijkheid een aangepast programma te volgen.

  

Modules

De totale opleiding Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut omvat de volgende basis modules:

 

Code

Hoe heet de module

Wat ga je leren?

Dagen

Info

A

Voeding I

Basiskennis voeding

5

lees

B

Voeding II

Praktijk koken

1

lees

C

Voeding III

Orthomoleculaire kennis

5

lees

D

Praktijkvoering

Hoe voer je als kleine zelfstandige een praktijk

4

lees

E

Epifysiologie I

Systemische processen I

18

lees

F

Epifysiologie II

Systemische processen II

18

lees

 

Als je de basis afgesloten hebt, beslis je welke keuzevakken bij jou, of jouw niche passen. Je hebt nog 24 dagen te gaan voor je in aanmerking komt voor je diploma.

 

Aangepast programma

Je kunt als je voldoet aan de voorwaarden, ontheffing aanvragen voor de modules A t/M C (voedingscoach). Voor therapeuten die reeds op regelmatige basis in de/een praktijk werkzaam zijn kan module D (praktijkvoering) voor ontheffing in aanmerking komen.

 

De Modules E (Epifysiologie I), F (Epifysiologie II) en de keuzevakken zijn altijd verplicht. Hier kan géén ontheffing voor worden aangevraagd. Voor alle duidelijkheid: als je een bepaald keuzevak (bijvoorbeeld voetreflexmassage) elders hebt gevolgd krijg je hier géén ontheffing voor. Je kiest dan andere keuzevakken binnen je ONT traject.

 

Scholingscommissie

Onze scholingscommissie buigt zich over een aanvraag en neemt de uiteindelijke beslissing over een individuele aanpassing van het programma. De scholingscommissie waakt over de kwaliteit van de opleiding. De kaders zijn duidelijk. Over de uitspraak van de commissie is derhalve geen discussie mogelijk.

 

Aanvragen

Stuur het aanpassingsverzoek en een kopie van het behaalde diploma (graag alléén een kopie van het gevraagde diploma; niet van al je diploma's) aan scholing@evenwijs.nl. Vermeld bij je aanvraag ook naam en adres.

 

Vermeld voor een aanpassingsverzoek voor praktijkvoering in ieder geval 1) hoe je praktijk heet, de naam van je praktijk 2) waar je praktijk voert, 3) sinds wanneer je dat al doet en 4) hoeveel uur in de week je dat doet.

 

Een aanvraag via scholing@evenwijs.nl komt rechtstreeks bij de scholingscommissie terecht. 

Let wel: de scholingscommissie heeft niet alleen je diploma's maar óók je naam en adresgegevens nodig om je verzoek in behandeling te nemen en tot een uitspraak te komen. Het aanleveren daarvan is je eigen verantwoordelijkheid. Pas als de spullen binnen zijn, wordt een verzoek in behandeling genomen.

 

Hoe verder?

Als je, rekening houdende met de door de commissie goedgekeurde vrijstellingen, de voor jou noodzakelijke basis- en keuzemodules gevolgd hebt (er is een aanwezigheidsplicht) en de bijbehorende werkstukken en examens met goed gevolg hebt afgelegd levert je dat het HBO diploma 'Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut' op.

 

In overzicht nogmaals de gehele opleiding: