Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut
ONT - beroepsopleiding op maat
Dubbelstraat 4, 8561 BC Balk
Sommige modules zijn (ook) via e-learning te volgen. Deze modules zijn te herkennen aan het beeldscherm. Andere modules zijn (alleen) op locatie in Balk te volgen. Deze modules zijn te herkennen aan de wegwijzer.
*****
Voeding - opmerkingen en antwoord op mogelijke vragen
Voeding I (5 dagen) kun je ook deels online volgen. Je volgt dan 4 dagen (basiscursus) via e-learning en komt voor Docentencontactdag I naar Balk. Tijdens deze dag kun je vragen stellen over de stof en maak je een examen. Kijk hier voor e-learning.
Voeding II (1 dag) kun je ook thuis volgen. Je krijgt dan een praktijkbox met droge ingrediƫnten thuisgestuurd. Je haalt zelf de verse spullen en gaat aan de slag. Als eindopdracht voor deze module lever je een recept aan. Mail ons als je een praktijkbox wilt.
Voeding III (5 dagen) kun je ook (deels) online volgen. Je volgt dan 4 dagen via e-learning (orthomoleculaire verdieping) en komt voor Docentencontactdag III naar Balk. Tijdens deze dag kun je vragen stellen over de stof, leer je de basis mbt het begeleiden van cliƫnten (coaching) en doe je een examen. Ga naar het online studiehuis
Als je voeding I, II en III succesvol afgesloten hebt, levert je dat de desbetreffende vinkjes op en kom je in aanmerking voor het diploma Orthomoleculair Voedingscoach. Orthomoleculair Voedingscoach hoort bij de ONT basis.
Epifysiologie - opmerkingen en antwoord op mogelijke vragen
Epifysiologie I (18 dagen) en Epifysiologie II (18 dagen) worden zowel op locatie alsook online gegeven. De op locatie modules zijn NIET online te volgen. De online modules zijn NIET op locatie te volgen. Je maakt vooraf een keuze.
Epifysiologie I en II worden beide afgesloten met een examen. Als je alle opdrachten naar tevredenheid hebt uitgevoerd en het desbetreffende examen wordt met een voldoende beoordeeld, dan levert je dat een vinkje voor je ONT diploma en een certificaat van deelname op.
Praktijkvoering - opmerkingen en antwoord op mogelijke vragen
Praktijkvoering (4 dagen) kun je overal in je traject volgen. Vooraf, tussendoor of na afloop. Wat jou het beste uitkomt. Voor deze module kom je 4 dagen in Balk. Als je de opdrachten en de eindtoets naar tevredenheid hebt uitgevoerd levert je dat een vinkje voor je ONT diploma en een certificaat van deelname op.
*****
Basis modules - 51 dagen
Voeding I, II, III, Epifysiologie I en II en Praktijkvoering zijn als basismodules verplicht voor je ONT diploma.
Keuze vakken - 24 dagen
Je kiest zelf de vakken van je keuze, passend bij jouw kwaliteiten of niche. Let wel: niet alle genoemde keuze vakken staan voortdurend op de agenda. Er is een wisselend aanbod. Elke module wordt afgesloten met een examen.
Hoeveel tijd heb je voor je ONT diploma?
Je hebt vanaf de start van Epifysiologie I, 6 jaar de tijd om je ONT modules af te ronden. De opleiding beslaat, inclusief de module Voedingscoach, in principe 4,5 jaar. Als je alle modules binnen deze ruime periode succesvol hebt afgesloten, levert je dat een diploma Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut op. Dit is een diploma op 200 ECT's.
Medische Basisvakken?
Voor het starten van de ONT beroepsopleiding zijn de medische basisvakken niet verplicht. In de regel zijn de basismodules ook zonder deze kennis prima te volgen (mits je een HBO denk- en werkvermogen hebt).
Als je jezelf als student of therapeut wilt aansluiten bij een beroepsvereniging stelt deze de medische basisvakken sowieso verplicht. Informeer, voor je start met je medische basisvakken, bij de beroepsvereniging van jouw keuze, welke eisen ze precies stellen. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf. De medische basisvakken kun je bij een andere opleider volgen.
Aanwezigheidsplicht?
Voor alle modules geld een 90% aanwezigheidsplicht. Dat wil zeggen: als je meer dan 10% hebt gemist kom je NIET in aanmerking voor een certificaat van deelname of een vinkje. Als je je ergens voor hebt opgegeven reserveren we een plek voor je. We adviseren je dan ook met klem de les te volgen waar je je voor ingeschreven hebt. De lesdata staan in je bevestiging. Als je op voorhand al weet dat je (te) veel lessen gaat missen kun je je beter (nog) niet inschrijven voor een module.
*****
Epifysioloog?
Een epifysioloog is een Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut met een specialisatie. Teneinde deze aantekening in de wacht te slepen maak je eerst een scriptie. Daarvoor formuleer je de niche waar je je op richt (je specialisatie). Daarna doe je literatuuronderzoek en verdiep je je in de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken betreffende je niche. Vervolgens zet je een praktijkonderzoek op en dat voer je uit. De resultaten komen in je scriptie. Dat wordt uiteindelijk een boekwerk waar je niche in beschreven wordt, de epidemiologie, anatomie, fysiologie en pathologie. De verschillende studies worden in je scriptie uitgelegd en aangehaald en uit jouw praktijkonderzoek blijkt of de door jouw voorgestelde interventies effect hebben (of niet). Als onderdeel van je specialisatie geef je tot slot een presentatie aan een groep vakgenoten.