Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Allergie Weg
van ongeneeslijk naar ongelofelijk


Een allergische reactie wordt ‘gedaan’ door je immuunsysteem. Dit systeem wordt uiteraard beïnvloed door dat wat zich daadwerkelijk voordoet. Denk aan een bacteriële of virale infectie. Het systeem komt dus in beweging als er gevaar dreigt. Dit gevaar kan daadwerkelijk aanwezig zijn (je wordt overlopen door beesten) maar ook denkbeeldig. Je hoofd kan bijvoorbeeld heel goed ‘apen en beren’ creëren. Je maakt je eigen gevaar (waar). Soms is een plaatje van een poes (of een voerbakje) genoeg om een allergische katten reactie op te wekken. Daarnaast moeten we ook rekening houden met het onderbewuste. Die doet ook mee aan het theater van de allergie.
Voor wie is deze workshop?
Deze workshop is geschikt voor mensen (jong) volwassenen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp en die zelf een allergie hebben en daar graag vanaf willen.

Tijdens de dag krijg je uitleg (theorie) en gaan we diverse oefeningen toepassen om direct een allergie weg te nemen. Bereid je er maar vast op voor. Het is niet voor niets een allergie weg dag.


Docent - Organisatie
Deze workshop wordt verzorgt door Siemen Banga.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Modules Diversen Informatie
Topdag Voeding
Website bouwen
Detox vierdaagse
ADHD masterclass
Sport en Voeding I
Sport en Voeding II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Hirudo therapeut
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Even dr ût
Piramide ervaring
Online Studiehuis
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen
Datum: 2 januari 2023
Tijd: 9.30 tot 16.30
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 95,-
Inbegrepen: koffie, thee, lunch
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 0514-750237
Het onderbewuste helpt je te overleven en is gespecialiseerd in kansberekeningen. Het houdt in de gaten wat er in en om je heen gebeurt en rekent aan de lopende band door wat het meest gunstige overlevingsscenario is. Het meest actuele scenario wordt aan je bewustzijn doorgegeven. Dat ga je dan ook bedenken. En het denken informeert dan weer je onderbewuste. Uiteraard kan iets wat nu ‘een goed plan’ is, straks totaal onhandig zijn. Dat wat er in en om je heen gebeurt kan zoveel impact hebben dat het zich nestelt. Er wordt een neuronale verbinding gelegd die vanaf nu de beschermende route bepaald.

Eén van de vele voorbeelden hoe een allergie ter bescherming kan ontstaan is de volgende: bij een jongetje van 2 jaar worden thuis 5 poesjes geboren. Zij lopen in huis rond en het jongetje wil er eentje knuffelen. Hij neemt het poesje nogal onhandig vast en krijgt een klauw, dat doet dus pijn. Moeder maakt er vervolgens een heel theater van. Het onbewuste maakt een neurologische verbinding: kat-pijn-moeder in paniek. Hoe meer emoties en hoe meer zintuigen betrokken, hoe meer indruk het 'event' maakt. Ter bescherming tegen mogelijke nieuwe pijn/paniek situaties creëert het onderbewuste onmiddellijk een neuronale verbinding en daarmee een allergische reactie tegen katten. Besef dat het onderbewuste het goed met het jongetje voor heeft en handelt vanuit een positieve intentie.

Helaas wordt de allergische reactie nooit teruggedraaid, ook niet als het jongetje al 30 jaar geworden is. Het is een levenslange verbinding. De Amerikanen noemen dat een 'one shot learning' een éénmalig leermoment die geen nieuwe informatie toelaat.

In deze workshop leer je hoe een allergie zich ontwikkelt. Ook kijken we naar de mogelijk positieve intenties van het onderbewustzijn. Met een aantal eenvoudige technieken neutraliseren we een allergische reactie en verbreken de verbinding.

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen en het succes om van een allergie af te komen is voor 90% verzekerd. Alle allergische reacties komen in aanmerking.
3d small person standing on red arrows. 3d image. White background.
Topdag Voeding Even dr ût