Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Praktische informatie
Voeding volgens orthomoleculaire principes
Ons lichaam is een ingenieus systeem van biljoenen samenwerkende cellen. Om goed te kunnen functioneren zijn deze cellen afhankelijk van de juiste bouwstoffen. Onze voeding is de voornaamste leverancier van de benodigde grondstoffen. Hieruit kan het lichaam zelf een deel van de bouwstoffen maken, andere moeten direct al in de voeding aanwezig zijn. Dat wat we binnenkrijgen bepaalt uiteindelijk het functioneren van de cellen. En -niet onbelangrijk- ons voedingspatroon bepaalt in grote mate het 'welbevinden' van onze lichaamscellen. Het zou tenslotte onlogisch zijn te veronderstellen dat iets wat de mens minimaal drie maal per dag doet, namelijk eten, géén invloed zou hebben op het lichaam.
Deelopleiding - Voeding I - 5 dagen
-> De september cursus is volgeboekt

Deze cursus op andere dagen?
Deze cursus wordt ook door Tonny van Rede in Haren (bij Groningen) gegeven. Kijk op haar site www.zicht-op-voeding.nl voor de data.

Voor wie is deze cursus?
Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze ook zonder medische basiskennis goed te volgen is.

Studiemateriaal
Je hoeft voor deze cursus geen boeken aan te schaffen. Je krijgt aan het begin van de cursus een reader/studiemap.

Studiebelasting
De basiscursus voeding duurt 5 dagen.
Het totaal aantal ECT's voor voeding I, inclusief opdrachten en toetsingsmomenten bedraagt 9,29.

Accreditatie
Deze cursus is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP en de KTNO.

Overig
Deze cursus is de 1e module van de opleiding tot voedingscoach. Voeding II is de 2e module en sluit aan op deze cursus. Voeding III is de 3e en laatste module.

HBO beroepsopleiding

Deze cursus maakt deel uit van de (modulair opgezette) beroepsopleiding tot orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut. Lees meer....
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Bijnieren
- Parkinson
- Fermenteren
- Speed-up dag
- Topdag voeding
- Sport en voeding I
- Sport en voeding II
- Terugkomdagen
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Biochemie
- Farmacologie
- Praktijkvoering
- P&T Jong volwassenen
- Voedingscoach
- Epifysiologie I
- Epifysiologie II
- Epifysiologie III
- HBO beroepsopleiding ONT
- Piramide Ervaringsdag
- Detox driedaagse
- Paleo Patisserie

- Open Dag
- Maak er je beroep van
- Klaar voor je toekomst
- Studiebeurs aanvragen


Tijdens deze cursus nemen we onze dagelijkse voeding eens even goed onder de loep. Wat zit er allemaal in en wat niet (meer)? Wat zijn de voordelen en wat de nadelen?

Behandeld worden macronutriënten (eiwitten, vetten en koolhydraten) en micronutriënten (vitaminen, mineralen, fyto-nutriënten en anti-nutriënten).
Waar heb je ze voor nodig? Wat gebeurt daarmee in ons lichaam? Wat zijn de fysiologische en biochemische stappen?

Maar we beginnen bij het begin: de spijsvertering. Alles wat we eten en drinken ondergaat diverse bewerkingen voor het opgenomen kan worden in het lichaam. Uiteraard kan daar ook het nodige in mis gaan en dat is (soms heel goed) te merken. Een kleine aanpassing in de voeding kan veel verlichting geven maar ook problemen helemaal oplossen.

Cholesterol is natuurlijk ook een thema. Hoe wordt het gemaakt, waar heb je het voor nodig en wat kun je doen met voeding (of supplementen) als de cholesterolspiegel te hoog blijkt?  


Voedingcoach
Topdag
Voeding
Data: van 6 t/m 10 januari 2020
Tijd: 9.30 tot 16.30
Kosten: € 395,-
Inbegrepen: koffie, thee, lunch
Docent: Dorothé Lueb
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06 - 21637488
Het lichaam laat het weten als bepaalde grondstoffen niet of nauwelijks aanwezig zijn. Er ontstaan dan bepaalde klachten of symptomen. Bij een vitamine A tekort onstaan problemen met de afweer en de slijmvliezen, bij een magnesiumtekort zie je veel spanning en onrust en bij een vitamine B tekort is het slecht gesteld met de stress-bestendigheid. Zo heeft elk nutriënt een kenmerkend iets.

We behandelen de belangrijkste vitaminen, mineralen en vetzuren. Wat doen ze? Waar heb je ze voor nodig? Als je de tekorten herkend is het natuurlijk zaaks om ze weer op orde te krijgen. Red je dat met voeding? Of is het toch handiger om (tijdelijk) een supplement in te nemen? Welke kies je dan? Welke kun je beter laten staan?

Na het volgen van deze cursus kijk je beslist anders tegen bepaalde voedingsmiddelen aan. Je bent in staat een keuze te maken gebaseerd op kennis (in plaats van een keuze gebaseerd op 'ze zeggen..').

Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement