Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Praktische Biochemie
cursus - 3 dagen

Biochemie is de studie van de moleculaire basis van het leven. Hierbij wordt zowel de bouw van een organisme bestudeerd, als de wijze waarop stoffen worden geproduceerd, afgebroken, de energieomzettingen die hiermee gepaard gaan, de functie van deze stoffen en hun onderlinge interacties. Je kijkt dus op moleculair niveau naar de chemische processen die zich afspelen in levende organismen.

WAT er gebeurt in het lichaam en WAAROM dit gebeurt heb je mogelijk wel helder. Ook welke processen er plaatsvinden en waarom ze al dan niet plaatsvinden. Deze onderwerpen worden behandeld in de modules Epyfysiologie I en II.

Deze cursus gaat over het HOE. Hoe werken enzymen en hormonen, hoe is de celmembraan opgebouwd, hoe verlopen verschillende biochemische reacties in het lichaam, hoe zit een molecuul in elkaar, hoe verloopt de samenwerking tussen moleculen, hoe worden eiwitten gemaakt, hoe worden vetten opgesplitst, hoe werkt de stofwisseling, hoe ontstaan ketonlichamen, hoe zit een DNA structuur in elkaar, etc.
Voor wie is het?
Deze cursus is voor (aankomend) orthomoleculair en natuurgeneeskundig werkend therapeuten. Evenwijs cursisten hebben voorrang bij de aanmelding.

Docent
Deze module wordt gegeven door
Roelie Koopman

Studiemateriaal
Je hoeft voor deze cursus geen boeken aan te schaffen. Je krijgt aan het begin van de cursus een studiemap.

Studiebelasting
Deze cursus duurt 3 dagen.

Het totaal aantal ECT's inclusief thuisstudie, opdrachten en toetsingsmomenten bedraagt 7,0. Bij de ECT berekening wordt uitgegaan van het feit dat je de stof na bestudering volledig beheerst en kunt reproduceren.

Accreditatie
Deze cursus is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP en de MBOG.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Losse dagen Cursussen Opleidingen Masterclasses Diversen Informatie
IJsbad training
Fermenteren
Allergie weg
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Biochemie
Farmacologie
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Gewichtsbeheersing I
Gewichtsbeheersing II
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ADHD masterclass
ECS masterclass
Piramide Ervaringsdag
Online Studiehuis
Paleo Patisserie
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Kennis partners
Alvast aan de slag
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen

Data 2022: 11 feb, 18 mrt, 22 apr
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 280,-
Inbegrepen: koffie, thee en lunch
Opgeven: info@evenwijs.frl
Informatie: 0514-750237*
Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement
Naast hoe de dingen werken krijg je ook helder wat je lichaam nodig heeft om het een en ander voor elkaar te krijgen. Zo leer je hoe fosfolipiden worden samengesteld en dat je fosfatidylcholine of fosfatidylserine nodig hebt voor je membranen. Je snapt natuurlijk wel dat je voor de aanmaak van fosfatydylcholine choline nodig hebt. Maar wat gebeurt er met je membranen als er geen choline voorhanden is? Je leert ook dat dat er meerdere methylgroep donoren zijn en waar je die methylgroepen dan weer voor nodig hebt. We houden de stof zo concreet mogelijk. Het uitgangspunt is steeds: wat kan ik in de praktijk met deze informatie?

Kort samengevat leer je in deze cursus HOE het leven kan functioneren. Zie het echter als een introductie. Helemáál begrijpen doen we het leven natuurlijk nooit.
Little boy raising hands over sunset sky, enjoying life and nature. Happy Kid on summer field looking on sun. Silhouette of male child in sunlight rays. Fresh air, environment concept. Dream of flying