Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Lymfe-taping (MLD IV)
Bijna alle MLD behandelingen kunnen worden ondersteund door lymfe taping. Het resultaat en effect van de manuele behandeling zal dan groter zijn en langer doorwerken.

Lymfetaping is altijd ondersteunend na een manuele lymfe drainage behandeling. De tape techniek waarmee we de afvoer van lymfe stimuleren wijkt af van de gebruikelijke tapetechnieken doordat er gewerkt wordt met de specifieke kenmerken van het bindweefsel. De techniek is in de praktijk ontwikkeld door Natascha Bos en blijkt bijzonder effectief te zijn.
verdieping 1,5 dag
Voor wie is deze cursus?
Deze specifieke techniek kan alleen worden toegepast door ervaren MLD therapeuten die ook in staat zijn een oedeem in kaart te brengen en te behandelen.

Deelname is alleen mogelijk als je MLD III hebt afgerond.

Opbouw van de cursus
Deze scholing wordt deels via een online live strean (e-learning), deels op locatie gegeven.

Docent
De docent voor deze dagen is Natascha Bos.

Studiebelasting
De studiebelasting beslaat ongeveer 12 uur; 8 docentencontacturen en 4 zelfstudie uren.Aan- en afmeldingvoorwaarden
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Losse dagen Modules Opleidingen Diversen Informatie
Fermenteren
Parkinson

Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Online studiehuis
Paleo Patisserie
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen
Meest gestelde vragen
Kennis partners
Aan- afmelden
Parkinson themadag FAQ Vaccinaties download
Deel 1 online: 11 november
19.30 - 21.30
Deel 2 praktijk: 18 november
9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 200,-
Inbegrepen: koffie, thee, lunch
Opgeven: info@evenwijs.frl
Informatie: 0514-750237*
In deze module gaan we dieper in op het behandelen van oedeemen met deze zeer specifieke techniek van lymfetaping. We behandelen de theoretiche achtergronden en gaan (uiteraard) veel oefenen in de praktijk.
Als je een kijkje neemt in het bindweefsel dan bijkt dat een bijzonder fascinerende wereld. Het bindweefsel bestaat uit kristalachtige vormen die zich steeds aanpassen aan de bewegingen die het lichaam maakt.

In het bindweefsel bevinden zich de zogenaamde pre-lymfatische kanaaltjes. Het bindweefsel vormt daarbij de geleide structuren. Het vocht wordt op een bepaalde manier door het weefsel geleid teneinde opgenomen te worden in lymfe-cappillairen.

Je kunt natuurlijk op de klassieke manier tapen, Spinnen met koppen maken en rekening houden met grote afvoer- en lymfknoop gebieden maar je kunt het ook anders aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de kwaliteiten van het bindweefsel en inspelen op pre-lymfatische stromen. Het bindweefsel zelf helpt je dan bij het bereiken van je doel. In de praktijk blijkt deze specifieke techniek vele malen effectiever te werken dan de klassieke.

Deze techniek kan alleen worden toegepast door ervaren MLD therapeuten die ook in staat zijn een oedeem met bijbehorende blokkades in kaart te brengen. Als je MLD III hebt gedaan vormt dit een aanvulling en uitbreiding van je kwaliteiten als Lymfe-Therapeut.