Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Lymfedrainage verdieping - MLD III
massage cursus - 4 dagen

Een secundair lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een lichamelijk trauma; een operatie of een snijwond. De meest voorkomende secundaire lymfoedemen ontstaan als gevolg van een borstoperatie (mamma carcinoom) waarbij de oksel lymfknopen worden uitgeruimd (oksel toilet). In veel gevallen ontstaat dan een arm-oedeem maar ook een borst- of thorax-oedeem behoort tot de mogelijkheden. Als gevolg van een trauma in de buik (operatie of snijwond) kan een secundair been-oedeem ontstaan.
Voor wie is deze cursus?
Om aan deze therapeutische verdieping deel te kunnen nemen moet je MLD I en MLD II hebben gevolgd.

Docenten
De lessen worden gegeven door Dorothé Lueb en Natascha Bos.

Studiemateriaal
Je hoeft voor deze cursus geen boeken aan te schaffen. Je krijgt aan het begin van de cursus een reader/studiemap.


Studiebelasting

MLD III duurt 4 dagen. De studiebelasting beslaat ongeveer 32 uur; 10 uur theorie, 14 uur praktijk en ongeveer 8 uur zelfstudie.

Examinering
De therapeutische verdieping wordt afgesloten met een examen. Indien men zakt voor het examen wordt de mogelijkheid geboden tot een herexamen.

Men komt in aanmerking voor het diploma 'Lymfedrainage Therapeut' indien men het examen met goed gevolg heeft afgelegd.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Losse dagen Cursussen Opleidingen Masterclasses Diversen Informatie
IJsbad training
Fermenteren
Allergie weg
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Gewichtsbeheersing I
Gewichtsbeheersing II
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ADHD masterclass
ECS masterclass
Expertise programma
Piramide Ervaringsdag
Online studiehuis
Paleo Patisserie
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Kennis partners
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen

 
MLDIII
Tijdens deze therapeutische verdieping bekijken we verschillende post-operatieve situaties en gaan in op de bijbehorende specifieke behandelmogelijkheden.

Je kunt een afrit die doorgesneden is (agv een operatie bijvoorbeeld) maar beter niet gebruiken. Het 'verkeer' moet worden omgeleid. Je leert hoe je dat kunt doen en hoe je het lichaam kunt stimuleren tot de aanmaak van nieuwe lymfvaten.
Datum: 28 juni t/m 1 juli 2022
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 295,-
Inbegrepen: koffie, thee en lunch
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488
Kenmerkend van een secundair oedeem is dat de oedeemvorming in de buurt van het trauma begint en langzaam naar de uiteinden 'kruipt'. Handen en voeten blijven dus nog geruime tijd oedeemvrij.

Voor een patiënt is een secundair oedeem bijzonder onaangenaam. Het aangedane deel neemt in de loop van tijd steeds meer toe in omvang. Dit levert niet alleen een cosmetisch probleem op, ook de kans op complicaties (zoals wondroos) neemt duidelijk toe.
Er komen verschillende nieuwe massagetechnieken aan de orde. We gaan niet alleen masseren maar ook tapen. Allemaal met als doel een oedeem terugbrengen naar een aanvaardbaar niveau.

Lymfetaping is altijd ondersteunend na een manuele lymfe drainage behandeling. De tape techniek waarmee we de afvoer van lymfe stimuleren wijkt af van de gebruikelijke tapetechnieken doordat er gewerkt wordt met de specifieke kenmerken van het bindweefsel. De techniek is in de praktijk ontwikkeld door Natascha Bos. Deze specifieke techniek blijkt vele malen effectiever te werken dan de klassieke waarbij je spinnen met koppen maakt en rekening houd met grote afvoer- en lymfknoop gebieden. Bij de techniek die Natascha ontwikkeld heeft maak je gebruik van de kwaliteiten van het bindweefsel en speel je in op pre-lymfatische stromen. Het bindweefsel zelf helpt je dan bij het bereiken van je doel.

Deze module is een uitdaging voor de echte doorzetters en een verdieping die zeker een keer van pas kan komen.
Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement