Evenwijs therapeuten netwerk
therapeuten netwerk
Evenwijs netwerk
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Bijnieren
- Parkinson
- Schildklier
- Fermenteren
- Topdag voeding

- Bloeddrukregulatie

- Sport en voeding I
- Sport en voeding II
-
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Lymfedrainage I
- Lymfedrainage II
- Lymfedrainage III
- Biochemie
- Farmacologie
- Praktijkvoering
- P&T Jong volwassenen
- Voedingscoach
- Epifysiologie I
- Epifysiologie II
- Epifysiologie III
- Lymfedrainage therapeut
- HBO beroepsopleiding ONT
- ONT-aangepast programma
- Piramide Ervaringsdag
- Detox driedaagse
- Terugkomdagen
- Paleo Patisserie

- Open Dag
- Maak er je beroep van
- Klaar voor je toekomst
- Studiebeurs aanvragen


* bereikbaar tijdens kantooruren
Meer informatie Janny
Terug naar bovenaan de paginaTerug naar bovenaan de pagina

Epigenetisch werker


Janny Visser
Orthomoleculair voedingscoach
Voetreflexmassage
Manuele Lymfedrainage
Shiatsu Zen Style
Dorn Therapie
Stoel Shiatsu

Vakgebieden:

Naam: Janny Visser
Plaats: 8563 AD Wijckel
Telefoon: 0514-602295
Email: j.visser-geertsma@hotmail.com
 

Even voorstellen:


Ik ben Janny Visser-Geertsma, ben getrouwd en we hebben samen drie kinderen en één kleinkind.

Ik heb de opleiding voor medisch analiste gevolgd en ben altijd bezig met het waarom , waardoor worden mensen ziek, en hoe kunnen ze weer beter worden. “Toevallig” kwam ik in 2002 een folder tegen van Dorothé Lueb, over de cursus voetreflex-massage, dit sprak me heel erg aan en heb deze cursus met veel plezier gevolgd. Heel vaak komen lichamelijke klachten in combinatie met geestelijke klachten voor. Om deze klachten te behandelen en mogelijk op te lossen heb ik na deze cursus nog verschillende opleidingen en cursussen gevolgd.
Inmiddels heb ik een aantal jaren een praktijk aan huis genaamd “de Shen”, dit betekent ondermeer: geestelijke en lichamelijke vitaliteit.

Ik werk met technieken die allemaal het in ieder mens aanwezige, zelfgenezend vermogen activeren en ondersteunen n.l:

Zen-Shiatsu: Deze holistische therapievorm ( niet alleen de klacht, maar de hele persoon wordt behandeld) is gericht op de energiehuishouding in het lichaam. Deze energie verplaatst zich door vaste kanalen, de meridianen. Als we over overvloedige energie(Ki) beschikken die probleemloos door ons lichaam stroomt dan zijn we lichamelijk, geestelijk en spiritueel gezond.

Als onze energie in onvoldoende mate aanwezig of geblokkeerd is, worden we ziek. Door verschillende oorzaken kan vrije doorstroming en daarmee de balans in het netwerk van meridianen verstoord zijn. Door o.a. het rustig druk geven op de verschillende buikzones en bepaalde Yu-punten op de rug en Bo-punten op de buik (elk orgaan heeft een Yu-punt en een Bo-punt)krijg ik informatie over welke meridianen geblokkeerd zijn.

Deze meridianen worden met zachte druk door handpalm of duim,vingers of elleboog behandeld, zodat de balans weer hersteld wordt.
Je hoeft natuurlijk geen klachten te hebben om toch van een Shiatsu behandeling te kunnen genieten. Shiatsu werkt heel ontspannend en is een weldaad voor iedereen die behoefte heeft om helemaal tot zichzelf te komen.

Bij een Zen-Shiatsu behandeling houd je je kleding aan, maar het is wel van belang dat makkelijk zittende kleding gedragen wordt, zoals bijvoorbeeld een katoenen trainings/jogging broek met T-shirt.
Zen- Shiatsu is bijzonder effectief bij: reumatische klachten, migraine en andere hoofdpijnen, menstruatie pijn, zwangerschapsklachten, allergieën, spijsverteringsproblemen, depressiviteit, ademhalingsklachten (astma) spanningen,slapeloosheid, stress, spieraandoeningen, herstel na ziekte of operatie.


Ik ben aangesloten bij de NVST en RBCZ, behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed, dit hangt van uw aanvullende verzekering af.

BTW. nr. NL84291862B01 K.v.K nr. 01167855 agb-code zorgverlener: 90-042090 agb-code praktijk: 90-50896

Voetreflex massage: De basis voor voetreflexmassage is de afspiegeling van het totale lichaam op de voeten.
Met andere woorden: alle organen, botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflex gebied of reflexpunt op de voeten. Voetreflexmassage is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexpunten op de voeten zodat de corresponderende organen gestimuleerd of gekalmeerd worden, afhankelijk van de klachten.
Daarmee begint een proces van (zelf)genezing! Klachten die goed te behandelen zijn: Hoofdpijn,migraine, nek-schouder- en rugklachten. Stress, burn-out, depressie, darm- en maagklachten, menstruatieklachten, overgangsklachten en vermoeidheid.

Manuele lymfedrainage: Naast een bloedvatenstelsel hebben we ook een lymfevatenstelsel. Het lymfevatenstelsel is net zo uitgebreid vertakt als het bloedvatenstelsel en de grote lymfevaten lopen ook vrijwel parallel aan de grote bloedvaten.
Manuele lymfedrainage heeft een pijnstillende werking en een positief effect op het afvoeren van weefselvochten. Klachten, ontstaan door het ontbreken van lokale lymfeklieren of door het ontbreken van de spierpomp (rolstoel) kunnen door manuele lymfedrainage aanmerkelijk verbeteren. Het lichaam wordt gestimuleerd tot het aanmaken van antistoffen en is meer alert bij aanvallen van buitenaf. Je wordt meer weerbaar. Kortom: je immuunsysteem gaat beter werken.

Stoel-Shiatsu: Deze drukpuntmassage is gebaseerd op het eeuwenoude Shiatsu. Het is een ontspannende en activerende massage van nek,schouders,rug, hoofd, armen en handen. Na de behandeling ben je ontspannen en de bloedsomloop is gestimuleerd waardoor toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen zijn toegenomen. Deze massage bevordert de bloedcirculatie, verlaagt de bloeddruk, kalmeert de zenuwen, verbetert de concentratie, werkt ontspannend, versterkt het immuunsysteem, verbetert het lichaamsbewustzijn en afvalstoffen die aanvoelen als knopen worden door het masseren afgevoerd.
De massage wordt over de kleding heen gegeven .

Dorn-therapie: Een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Deze bestaat uit het corrigeren van het beenlengteverschil. Door de gewrichten van de heup, knie en enkel weer terug te zetten in hun oorspronkelijke positie wordt de beenstand weer gelijk. Daarna worden de wervels weer voorzichtig op hun plek gedrukt.

Medical Taping Concept: Hier wordt gebruik gemaakt van een elastische, katoenen tape met een antiallergische lijmlaag. De lijmlaag is in een speciaal patroon aangebracht, zodat het materiaal ventileert. Doordat de tape de huid als het ware optilt, verbetert dit de bloedcirculatie, bevordert de lymfeafvoer en vermindert de pijnklachten. Door de tape op speciale acupunctuurpunten aan te brengen kunnen blokkades worden opgeheven.

Quantum Touch: Door een hele zachte lichte aanraking in combinatie met verschillende ademhalingstechnieken wordt de levensenergie beïnvloed. Het is een eenvoudige techniek met goede resultaten. Naast klachten aan de wervelkolom en spieren, kunnen ook organen, pijnklachten en scheefstand van het bekken worden behandeld.
Sport en
Voeding