middagje in de keuken


Fermenteren is helemaal hot! Het lijkt nieuw maar is in feite zo oud als de mensheid. Met de komst van de koelkast en de fabriek zijn we gestopt met thuis fermenteren en dat is best jammer. Vooral ook omdat het zo makkelijk is. Goedaardige bacteri├źn, schimmels, gisten en enzymen doen het werk voor ons. We hoeven ze alleen een beetje te sturen. Ze breken eiwitten, vetten en koolhydraten voor ons af waardoor ze makkelijker verteerbaar worden. Bovendien ontstaan er stoffen die onze gezondheid ondersteunen.
Fermenteren - de basis
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Losse dagen Cursussen Opleidingen Masterclasses Diversen Informatie
IJsbad training
Fermenteren
Allergie weg
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Gewichtsbeheersing I
Gewichtsbeheersing II
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ADHD masterclass
ECS masterclass
Expertise programma
Piramide Ervaringsdag
Online studiehuis
Paleo Patisserie
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Kennis partners
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen

Praktische informatie

Data: 19 november
20 november
Tijd: 13.30 tot 16.30 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: 55 euro p.p. (all-in)
Informatie: 0514-750237*
Opgeven: info@evenwijs.nl
Vroeger had je zuurkool uit de ton, ingelegde augurken en mosterd. Nu komen we ook in aanraking met oosterse en zuidelijke smaken. De bekendste zijn wel de atjar van de Chinees en de Indiase chutney.

Zuurkool kun je prima zelf maken maar je kunt net zo makkelijk andere groenten fermenteren, krokante pickles maken of een kombucha drank maken. We storten ons deze middag vol op het fermenteren en leren je de basisprincipes zodat je meteen thuis aan de slag kunt. Een begin is er al, want je kunt de spullen die je deze middag maakt meenemen naar huis om ze daar verder te begeleiden.
Aan- en afmeldingvoorwaarden
in de keuken
Voor wie is het?
Voor iedereen die in deze materie geïnteresseerd is.

Docenten
Nelleke Dijkstra en Sjouk van der Meulen.