De scholing bestaat uit 3 lesdagen en 2 stagedagen.
Bij hirudo- of bloedzuigertherapie worden speciaal gekweekte medicinale bloedzuigers ingezet bij de behandeling van diverse acute en systemische klachten. Bloedzuigers doen namelijk veel meer dan alleen maar bloedzuigen. Ze brengen nadat ze zich hebben vastgezet 80 tot 100 natuurlijke en hormoonachtige stoffen in. Deze stoffen werken pijnstillend, bloedverdunnend, ontstekingsremmend, detoxificerend, bloeddruk- en hormoonregulerend, fibrose-oplossend en antibacterieel.
Leer de ins- en outs van hirudo therapie tijdens deze bijzondere scholing speciaal voor complementair werkend therapeuten.
Hirudo Therapeut
Dubbelstraat 4, 8561 BC Balk
therapeutische scholing
Wat gaan we doen?
De eerste dag komt de basistheorie aan bod. Hoe is deze therapievorm ontstaan? Wat werd en wat wordt er mee gedaan? Hoe zit een bloedzuiger in elkaar? Waar komen je medicinale bloedzuigers vandaan? Aan welke eisen moet ie voldoen? Hoe ga je om met je bloedzuigers? De dagelijkse verzorging. Maar ook: welke voorbereidingen tref je als je bloedzuigers gaat zetten? Wat zijn de contra-indicaties? Waar moet je op letten? Ook gaan we in de praktijk met deze bijzondere diertjes aan de slag. We gaan ze meteen zetten. Op jou (oeps). Je ervaart dan aan den lijve, hoe dat voor een patiƫnt is.
De tweede dag bespreken we de effecten van je eerste behandeling. Lichamelijk en geestelijk emotioneel. Want ja, bloedzuigers doen ook iets met je energiesysteem. Ze happen niet alleen, ze communiceren ook. Door ervaringen te delen krijg je de do's en dont's boven water. Je hebt het tenslotte zelf ervaren. We verdiepen ons vervolgens in systemische behandelingen. Wanneer doe je dat? Wat doe je dan? Waar ga je op letten? Wat voor effecten zijn te verwachten? etc. etc. Ook deze dag zetten we bloedzuigers maar nu voor een systemisch effect.
De derde dag hebben we weer een evaluatie moment. We delen ervaringen en leren steeds beter om te gaan met ons materiaal en deze vorm van behandelen. Infecties zijn bijzonder zeldzaam maar we nemen ze wel onder de loep. Ook bespreken we de wat ingewikkelder complicaties. Ze komen nauwelijks voor, maar wat te doen als je er toch mee geconfronteerd wordt. En natuurlijk, hoe ze te vermijden? We storten ons tot slot op de resterende stof en op lokale behandelstrategiƫn. Waar zet je je bloedzuigers, als...Welke kaarten kun je gebruiken? Welke systemen hanteer je? Ect.
Praktijk
Kennis is natuurlijk noodzakelijk. Je weet na drie lesdagen van de hoed en de rand, in theorie. Nu nog de praktijk. Je hebt zelf, onder begeleiding al twee bloedzuiger-sessies gehad en ervaringen gedeeld. Nu is het aan jou het geleerde zelfstandig in de praktijk te brengen. Vlieguren maken en ervaringen opdoen dus. Uiteraard met ruggespraak (we laten je niet zomaar los).
Volgens een vast template lever je, ter beoordeling, een verslag in van een aantal behandelingen. Om je praktijkervaring goed te verankeren draai je assistenten-stage uren bij een (volgende) basiscursus. Tot slot volgt een afsluitend examen.
Na deze scholing bezit je kennis en vaardigheden om zelf een gerichte hirudo behandeling uit te kunnen voeren. Als je alle vinkjes hebt, levert je dat bovendien een gecertificeerd diploma Hirudo Therapeut op.
Stage en examen
De eerstvolgende mogelijkheid om stage te lopen is op 14 en 25 februari 2025.
Opgeven via info@evenwijs.nl
De eerstvolgende mogelijkheid om examen te doen is op 14 mei 2025.
Opgeven via info@evenwijs.nl