Laat je informeren
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen ONT modules Diversen Informatie
Allergie Weg
Topdag Voeding
Website bouwen
ADHD masterclass
Sport en Voeding I
Sport en Voeding II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Even dr ût
Piramide ervaring
Online Studiehuis
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen

Kennisbank


Vind hieronder meer informatie in pdf-vorm.
Om het te kunnen bekijken klik je op de link.

Onderwerpen

Autisme
Bipolaire stoornis
Botten
Cellen
Cholesterol 
Cholesterol-medicatie
Cholesterol-meting
Cortisolresistentie
Diabetes II
Diabetes II-medicatie
Diabetes II-voeding
Dystonie
Fibromyalgie
Graan
Huid
Huid-hormonen
Kraakbeen
Metastaseringen
Mimicri
Ontgiften
Ontsteking
Schildklier
Seksleven I
Seksleven II

Evenwijs wil haar kennis graag met je delen. Kennis over lichamelijke en voedingstechnische zaken of kennis over specifieke ziektebeelden.

Kennis vinden we uitermate belangrijk. Inzicht in de werking van je lichaam maakt namelijk dat je mogelijk een andere keuze maakt. Een keuze gebaseert op kennis en niet op angst. Zodat je wéét waarom je iets doet of juist nalaat. Kennis, daar vaart je lichaam wel bij.
Topdag Voeding Even dr ût
Evenwijs kenniscentrum
kenniscentrum
Virussen enzo.... Cholesterol webinar Naar het studiehuis Astma webinar
Cholesterol
Presentatie cholesterol
Cholesterol ter discussie (link)
Vaccinaties
RNA vaccins
Vraag en antwoord vaccinaties
Virussen zijn OVERAL
Virussen zijn in vrijwel alle ecosystemen te vinden en zijn de meest voorkomende levensvorm op aarde. In zeewater tellen we maar liefst 104 (10000) tot 108 (100000000) virussen per milliliter (ml).

Bacteriën zijn ook overal
Minder voorkomend in ons milieu zijn bacteriën. Toch leven we als mens samen met verschrikkelijk veel bacteriën. De microbiota van de mens bestaat in totaal uit tien keer meer cellen dan het aantal lichaamscellen dat we hebben. Eigenlijk zijn we dus maar 10% mens en 90% micro-organisme. Zonder microben is ons leven onmogelijk (uit: Microcanon van Smit, Willemsen e.a.).

De mens is ooit de strijd aangegaan met bacteriën. Er zijn  hygiëne maatregelen genomen, het riool is uitgevonden en we hebben schoon drinkwater. Daarmee zijn met name de meest gevaarlijke bacteriën (de pest, cholera en tyfus) succesvol uit onze leefwereld gebannen.

Antibiotica als wondermiddel
Antibiotica werd decennia lang gezien als een wondermiddel. Het werd te pas (bij aan bacteriebesmetting) en te onpas (bij virale infectie of 'we weten het niet maar je moet toch iets doen' ingezet. Inmiddels zijn veel bacteriën anti-biotica resistent geworden. En die resistentie gaat ons als mens opbreken. Als we te maken krijgen met een uit de hand lopende bacteriële infectie is er geen medicinale 'oplossing'. We moeten het dan - zoals al onze voorouders sinds het begin van de evolutie - hebben van ons immuunsysteem.

De strijd...
Nu lijkt zich de mensheid te keren tegen virussen. Virussen moeten uit ons leven verdwijnen. De strijd wordt gevoerd door met name anti-bacteriële maatregelen te nemen. De strijd wordt ook gevoerd door 'vermeende besmettingsbronnen' uit de samenleving te bannen. Alsof we het hier hebben over de pest....

De strijd wordt ook gevoerd met behulp van mRNA toepassingen teneinde ons immuunsysteem te 'helpen'. Daarbij vergeten we even dat de mens en zijn immuunsysteem het al de gehele evolutie heeft weten te overleven.

Effectief?
De vraag is of de genomen maatregelen wel effectief zijn. De vraag is ook of je de strijd tegen virussen (of bacteriën) überhaupt wel kunt winnen. Wellicht is het verstandiger te accepteren dat er virussen en bacteriën bestaan, dat mensen ziek kunnen worden van een toxische belasting en dat sommige mensen daar zelfs dodelijk ziek van kunnen worden.

Preventie
Het is mogelijk verstandiger op voorhand (niet als het al te laat is) zélf je systeem te versterken. Voeding speelt hier een belangrijke rol in, net zoals de aanwezigheid van voldoende vitamine C & bioflavonen, vitamine A en D (levertraan) en de aminozuren (N-acetyl) cysteïne en glycine teneinde de aanmaak van glutathion te waarborgen.