Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Energetisch praktijkjaar
Tijdens deze module kijken we naar tal van bovenlichamelijke processen. Processen die vragen om een ‘open-mind’.

Binnenkantse zaken
Elke ziekte, elke klacht en elk probleem kent een lichamelijk stuk én een geestelijk-emotioneel stuk. Ze zijn altijd allebei aanwezig. Soms legt het lichamelijke veel gewicht in de schaal, soms juist het geestelijk-emotionele. Als we het over het geestelijk-emotionele deel hebben, hebben we het over de binnenkant. Dingen die je niet meteen ziet, maar die er wél toe doen. We behandelen elke les een ander systeem. Daarbij kijken we wat de geestelijke werking van het systeem is en wat de betekenis is van de verschillende klachten die daarmee samenhangen.
ONT keuzemodule - 14 dagen
Zo kijken we binnen het thema hormonen bijvoorbeeld wat de geestelijke werking is van de schildklier, de alvleesklier en de bijnieren. Qua klachten behandelen we dan bijvoorbeeld ook de 'binnenkant' of de 'boodschap' van de ziekte van Graves, Diabetes type II of een Burn-out. Op reis door de binnenlanden van het lichaam.

Energiewerk
Volgens de quantumfysica is álles opgebouwd uit energie. Het ene is echter meer verdicht dan het ander. Zo is de ene vorm concreet tastbaar terwijl de andere vaag en ongrijpbaar is. Energie is dus veelomvattend. En als je de lijn doortrekt is ook energiewerk veelomvattend.
    
Alles is energie en inherent aan energie is dat het 'mee-resoneert' met zijn omgeving. Dat mee-resoneren heeft soms verstrekkende gevolgen. Bedenk eens het volgende: je gedachten zijn ook energie. Als die voortdurend het signaal uitzenden: 'dat kan ik niet' dan gaat je lichaam mee-resoneren en kun je het inderdaad niet. Datzelfde geldt voor een (hardnekkige) boodschap van je ouders: 'jij bent zo'n kluns, jij laat alles uit je handen vallen'. Als kind kun je dan niet anders dan je klunzig gedragen. Je resoneert mee met de 'energie-boodschap' van je ouders. Andersom klopt dat natuurlijk ook. Op een opbouwende boodschap krijg je een opbouwend resultaat. Door middel van verschillende oefeningen kun je inzicht krijgen in boodschappen die je mogelijk belemmeren of tegenhouden. Als je helder hebt wat je belemmert krijg je ook een beter zicht op je kwaliteiten en je kracht. Zodat je daarmee verder kunt.
Naar het inschrijfformulier ->

Voor wie is deze scholing?
Deze module is alleen te volgen als je  Epifysiologie I of vergelijkbaar hebt afgerond.

Keuzevak
Deze module kun je als keuzevak opnemen in je ONT op maat traject.

Docent

Deze module wordt gegeven door
Dorothé Lueb

Niveau
HBO. De informatie wordt in begrijpelijke taal gebracht en is ook zonder medische basisvakken goed te volgen.

Studiemateriaal
Je hoeft voor deze opleiding geen boeken aan te schaffen. Je krijgt aan het begin van de opleiding een reader/studiemap

Lesdata
Deze module beslaat 14 lesdagen.

Data start oktober 2024:
28 en 29 oktober, 25 en 26 november, 6 en 7 januari, 10 en 11 februari, 17 en 18 maart, 28 en 29 april, 2 en 3 juni.


Studiebelasting

Het aantal te behalen studiepunten en de studiebelasting wordt uitgedrukt in ECT's. Het energetische praktijkjaar staat voor 43 ECT's.

ECT berekening
Bij de ECT berekening wordt uitgegaan van van het volgende: a) voorafgaand aan de studie weet je helemaal niets; b) na bestudering beheers je de stof volledig en c) kun je de stof op het niveau van de docent ook reproduceren.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
1-2 dagen 3-5 dagen 6 dagen en meer Diversen Kennis Informatie
Voeding II
Hoofdpijn en migraine
Fertiliteitsstoornissen
Metamorfosemassage
Stress Tolerantie Training
Voeding I
Voeding III
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Praktische Biochemie
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Energetisch praktijkjaar
Epigenetisch M/D specialist

Terugkomdagen
Piramide ervaring
Online studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen
Start: 28 oktober
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: 1395 euro
Inbegrepen: koffie, thee en lunch
Informatie: info@evenwijs.nl

Praktische informatie

Onderdeel van het energiewerk is ook dat je 'verstand' moet weten hoe het zit. Theorie dus. Uitleg is essentieel, vandaar dat we het gaan hebben over gronding en het belang van gronding; de kracht en de werking van energie; het verschil tussen 'hemel' en 'aarde' en de universele wetten die gelden; overtuigingen, het nut en de hardnekkigheid ervan; energetische invloeden die zomaar 'aanwaaien' of juist niet, etc, etc, etc.
We behandelen dat wat ter tafel komt dus ook jouw vragen zijn belangrijk. En omdat het lichaam niet altijd klakkeloos dingen van het verstand aanneemt (wat maar goed is ook) moet je sommige zaken ook ervaren, voelen, beleven. Ook dat doen we aan de hand van eenvoudige oefeningen. Zodat de theorie niet alleen blijft 'hangen' maar ook kan 'zakken'.