Praktische informatie
Voeding I - de basis
module voedingscoach - 5 dagen
Ons lichaam is een ingenieus systeem van biljoenen samenwerkende cellen. Om goed te kunnen functioneren zijn deze cellen afhankelijk van de juiste bouwstoffen. Onze voeding is de voornaamste leverancier van de benodigde grondstoffen. Hieruit kan het lichaam zelf een deel van de bouwstoffen maken, andere moeten direct al in de voeding aanwezig zijn. Dat wat we binnenkrijgen bepaalt uiteindelijk het functioneren van de cellen. En -niet onbelangrijk- ons voedingspatroon bepaalt in grote mate het 'welbevinden' van onze lichaamscellen. Het zou tenslotte onlogisch zijn te veronderstellen dat iets wat de mens minimaal drie maal per dag doet, namelijk eten, géén invloed zou hebben op het lichaam.
Naar het inschrijfformulier ->
Deze cursus op andere dagen?
Deze cursus wordt ook door Joyce Bakker in Losser (bij Enschede) gegeven. Data: 25 oktober, 1, 8, 22 en 29 november,
Kijk op haar site voor meer info.
Deze cursus online?
Deze cursus wordt ook via e-learning gegeven. Via e-learning volg je 4 dagen online en kom je 1 dag op locatie voor een docentencontactdag. Ga naar ons online-studiehuis om je op te geven voor deze variant (je moet eerst een account aanmaken, daarna kun je de cursus aanschaffen en meteen beginnen).
Voor wie is het?
Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze ook zonder medische basiskennis goed te volgen is.
Docenten
Deze cursus wordt gegeven door
Dorothé Lueb, Rachel Hibma en Roelina Banga. In Losser is Joyce Bakker de docent.
Studiemateriaal
Je hoeft voor deze cursus geen boeken aan te schaffen. Je krijgt aan het begin van de cursus een reader/studiemap.
Studiebelasting
Het totaal aantal ECT's voor voeding I, inclusief opdrachten en toetsingsmomenten bedraagt 7.
Accreditatie
Deze cursus is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP en de KTNO.
Overig
Deze cursus is de 1e module van de opleiding tot voedingscoach. Voeding II is de 2e module en sluit aan op deze cursus. Voeding III is de 3e en laatste module.
Beroepsopleiding
Deze cursus maakt deel uit van de (modulair opgezette) beroepsopleiding op HBO niveau tot orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut. Lees meer....
Een schematisch overzicht van de beroepsopleiding bekijk je hier
Dubbelstraat 4, 8561 BC Balk
Tijdens deze cursus nemen we onze dagelijkse voeding eens even goed onder de loep. Wat zit er allemaal in en wat niet (meer)? Wat zijn de voordelen en wat de nadelen?
Behandeld worden macronutriënten (eiwitten, vetten en koolhydraten) en micronutriënten (vitaminen, mineralen, fyto-nutriënten en anti-nutriënten). Waar heb je ze voor nodig? Wat gebeurt daarmee in ons lichaam? Wat zijn de fysiologische en biochemische stappen?
Maar we beginnen bij het begin: de spijsvertering. Alles wat we eten en drinken ondergaat diverse bewerkingen voor het opgenomen kan worden in het lichaam. Uiteraard kan daar ook het nodige in mis gaan en dat is (soms heel goed) te merken. Een kleine aanpassing in de voeding kan veel verlichting geven maar ook problemen helemaal oplossen.
Cholesterol is natuurlijk ook een thema. Hoe wordt het gemaakt, waar heb je het voor nodig en wat kun je doen met voeding (of supplementen) als de cholesterolspiegel te hoog blijkt?
Data: |
11 t/m 15 sept 2024 |
Locatie: |
Balk |
Tijd: |
9.30 tot 16.30 |
Kosten: |
435 euro |
Inbegrepen: |
koffie, thee, lunch |
Informatie: |
info@evenwijs.nl |
Het lichaam laat het weten als bepaalde grondstoffen niet of nauwelijks aanwezig zijn. Er ontstaan dan bepaalde klachten of symptomen. Bij een vitamine A tekort onstaan problemen met de afweer en de slijmvliezen, bij een magnesiumtekort zie je veel spanning en onrust en bij een vitamine B tekort is het slecht gesteld met de stress-bestendigheid. Zo heeft elk nutriënt een kenmerkend iets.
We behandelen de belangrijkste vitaminen, mineralen en vetzuren. Wat doen ze? Waar heb je ze voor nodig? Als je de tekorten herkend is het natuurlijk zaaks om ze weer op orde te krijgen. Red je dat met voeding? Of is het toch handiger om (tijdelijk) een supplement in te nemen? Welke kies je dan? Welke kun je beter laten staan?
Na het volgen van deze cursus kijk je beslist anders tegen bepaalde voedingsmiddelen aan. Je bent in staat een keuze te maken gebaseerd op kennis (in plaats van een keuze gebaseerd op 'ze zeggen..').
E-learning?
Voeding I is (deels) via e-learning te volgen. Je volgt de lessen op een moment dat het jouw uitkomt. In je eigen stoel op je eigen pc of tablet. Ga je voor een diploma? dan kom je voor de afronding en het examen Voeding I naar een docentencontactdag in Balk.
Kijk hier als je meer informatie over onze online studiemogelijkheden wilt.